ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Μουντιάλ

Μουντιάλ 2022 : Πορτογαλία- Ουρουγουάη ( 8ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Πορτογαλία- Ουρουγουάη ( 8ος όμιλος)
Spread the love

Η Πορτογαλία που δεν έχει προκριθεί από τα νοκ άουτ ενός Μουντιάλ από το 2006 στα γήπεδα της Γερμανίας ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της σε έναν πολύ απαιτητικό όμιλο όπως εξελίσσεται αυτός μέχρι τώρα.

Οι Ίβηρες επικράτησαν με 3-2 της Γκάνας στην Ντόχα και ο CR7 , που ευστόχησε σε πέναλτι, έγινε ο 1ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των Μουντιάλ που σκοράρει σε πέντε διαδοχικά Μουντιάλ.

Σε εκείνο το ματς η ενέργεια και τα τρεξίματα των Αφρικανών ήταν εντυπωσιακά αλλά η ομάδα του Φερνάντο Σάντος δεν άφησε να της “ξεγλιστρήσει” η πολύτιμη νίκη αν και στο φινάλε μετά το 2ο γκολ των Γκανέζων τα χρειάστηκε ειδικά στην φάση στα χασομέρια και την χαμένη ευκαιρία του Ινάκι Γουίλιαμς.

Θεωρητικά παίζουν απόψε το πιο δύσκολο ματς στον όμιλο και ξέρουν με νίκη θα αγκαλιάσουν εκτός από την πρόκριση και την πρωτιά.

Δεν υπάρχουν απουσίες της τελευταίας στιγμής και αναμένεται να δούμε και πάλι από τον Φερνάντο Σάντος ένα “σφιχτό” “4-4-2” με τους: Ρονάλντο- Ζοάο Φέλιξ μπροστά.

Λογικά την θέση του Ντανίλο θα πάρει ο Πέπε στην “καρδιά” των μετόπισθεν ενώ Οτάβιο και Νούνο Μέντες δεν έχουν ξεπεράσει πλήρως κάποιους τραυματισμούς και έτσι δύσκολα θα τους δούμε στο αρχικό σχήμα.

Αξίζει να αναφερθεί πως η Πορτογαλία έχει κερδίσει μόλις 1/9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της απέναντι σε εθνικές ομάδες από την Λατινική Αμερική.

Η Σελέστε “κόλλησε” στο 0-0 κόντρα στην Ν.Κορέα στην πρεμιέρα της σε ένα ματς που είχε δυο δοκάρια αλλά “έφαγε” και αρκετές φάσεις στα μετόπισθεν οπότε δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως δεν ήταν δίκαιο το τελικό αποτέλεσμα.

Ο τεχνικός Ντιέγκο Αλόνσο επιλέγει συνήθως να παρατάσσει ένα συμπαγές “4-3-3” με τους: Βεσίνο, Μπεντανκούρ και τον Βαλβέρδε στην μεσαία γραμμή με τον Άσο της Ρεάλ να έχει εκτός από ανασταλτικό ρόλο και δημιουργικό με τριάδα μπροστά τον Νούνιες της Λίβερπουλ , τον θρυλικό Σουάρες και τον 20χρονο Ντιέγκο Πελίστρι της Μάντσεστερ.Γ.

Με μόλις 1/10 ήττες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της , επίσημα ή φιλικά, η Ουρουγουάη και με εντυπωσιακό αμυντικό ρεκόρ ( 2 γκολ παθητικό) δείχνει έτοιμη για να δώσει την μάχη της μέχρι εσχάτων.

Παραμένει εκτός ο Ρόναλντ Αραούχο της Μπαρτσελόνα κάτι που σημαίνει πως θα δούμε στα μετόπισθεν και πάλι τον Γοδίν με τον Χιμένες. Είναι εντυπωσιακό το στατιστικό που τους θέλει να έχουν κρατήσει μηδέν παθητικό στα πέντε διαδοχικά παιχνίδια τους στην φάση των ομίλων και καμιά εθνική ομάδα στην ιστορία του θεσμού δεν έχει καταφέρει να πετύχει έξι σερί clean sheets σε φάση ομίλων.

Από την άλλη πλευρά καμία εθνική ομάδα στην διοργάνωση δεν έχει καταφέρει να σκοράρει σε τρία διαδοχικά παιχνίδια της. Η Ουρουγουάη ήδη αριθμεί δυο. Ήττα από την Γαλλία με 0-2 το 2018 και 0-0 στην φετινή της πρεμιέρα κόντρα στην Ν.Κορέα.

Προϊστορία: Μόλις πριν από 4 χρόνια στα γήπεδα της Ρωσίας είχαν αναμετρηθεί οι δυο αυτές εθνικές ομάδες με την Ουρουγουάη να κερδίζει με 2-1 χάρη σε δυο γκολ του Καβάνι για την φάση των “16”.

Επίσης η Ουρουγουάη αριθμεί 4/5 νίκες απέναντι σε εθνικές ευρωπαϊκές ομάδες σε αγώνες Μουντιάλ.

* Αναμένω μεγάλη μάχη αλλά σε αντίθεση με τα όσα έχουμε δει σήμερα δηλαδή τα ματς- ροντέο με τα έξι και πέντε γκολ σε κάθε 90λεπτο στο αποψινό δεν περιμένω μεγάλο σκορ. Έτσι η επιλογή μου θα είναι το Under 2,5 στο 1,65.

Επιπλέον θα κάνω παιχνίδι με τις κάρτες ( Over 4,5) και με τα κόρνερ ( Over 8,5).

ΠΡΟΤΑΣΗ: Under 2,5 / Over 8,5 κόρνερ

(Visited 372 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x