Μουντιάλ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ 2022 : Κροατία- Βέλγιο ( 6ος όμιλος)

Μουντιάλ 2022 :  Κροατία- Βέλγιο ( 6ος όμιλος)
Spread the love

Στα χαρτιά και πριν ξεκινήσει το Μουντιάλ στους υπολογισμούς που κάναμε οι περισσότεροι υμών θεωρούσαμε πως το συγκεκριμένο ματς θα έκρινε την πρωτιά στον όμιλο. Ωστόσο στο χορτάρι είδαμε άλλα και ως εκ τούτου ένας από τους δυο αναμένεται να αποχωρήσει πρόωρα από το τουρνουά.

Η φιναλίστ στο προηγούμενο Μουντιάλ Κροατία βρίσκεται σε θέση ισχύος αφού της αρκεί να μην χάσει για να προκριθεί στα νοκ άουτ.

Η ομάδα του Ζλάκο Ντάλιτς μετά την “λευκή” ισοπαλία κόντρα στο Μαρόκο επικράτησε εύκολα με 4-1 του Καναδά, παρά το γκολ από τα αποδυτήρια που πέτυχε ο Αλφόνσο Ντέιβις, με αποτέλεσμα να μαζέψει 4 βαθμούς και πλέον να παίζει για δυο αποτελέσματα στο φινάλε.

Οι δευτεραθλητές κόσμου του 2018 χρειάζονται μια ισοπαλία για να κλείσουν θέση για να νοκ άουτ ενώ με νίκη εξασφαλίζουν πρωτιά εάν την ίδια ώρα το Μαρόκο δεν κερδίσει με μεγαλύτερο σκορ τον ήδη υποβιβασμένο Καναδά.

Μπορεί να μην εντυπωσιάζουν αλλά είναι αήττητοι στα 8 τελευταία τους παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις ενώ την ίδια ώρα αριθμούν 1/18 ήττες σε διεθνείς αγώνες από το Euro2020 και μετά. Πλην του Ιβάν Πέρισιτς δεν έχουν αναφερθεί άλλες απουσίες της τελευταίας στιγμής.

Οι “Κόκκινοι Διάβολοι” μόλις 4,5 χρόνια μετά την κατάκτηση της 3ης θέσης στα γήπεδα της Ρωσίας στο προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο βρίσκονται προ των πυλών ενός πρόωρου αποκλεισμού.

Στην πρεμιέρα τους “τρόμαξαν” για να κερδίσουν την θαρραλέα και ενθουσιώδη ομάδα του Καναδά με 1-0 αλλά την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκαν από το πολύ καλό Μαρόκο με 0-2 εξαιτίας δυο τερμάτων που πέτυχαν οι παίκτες του Βαλίντ Ρεγκράγκι με τον αμυντικό της Μπεσίκτας Σάις και τον μέσο της Τουλούζ Ζακάρια Αμπουκχάλ στο τελευταίο 15λεπτο εκείνης της αναμέτρησης.

Εκείνο το αποτέλεσμα είχε ως επακόλουθο να υπάρξουν προστριβές στα αποδυτήρια της ομάδας με τον Ντε Μπρούινε να δηλώνει πως είναι “πολύ μεγάλοι” για να κερδίσουν το Μουντιάλ ενώ την ίδια ώρα υπάρχει μια έντονη φημολογία πως ο Λουκάκου χώρισε τους: Ντε Μπρούινε- Βερτόνγκεν πριν οι δυο τους έλθουν στα χέρια.

Η αλήθεια είναι πως το Βέλγιο μαζί με την Αργεντινή είναι οι δυο εθνικές ομάδες με τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας στο τουρνουά.

Πλέον η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ χρειάζεται μόνο νίκη για να περάσει στην επόμενη φάση ενώ σε περίπτωση ισοπαλίας για να πάρουν έστω την 2η θέση θα πρέπει το Μαρόκο να χάσει με 3 ή περισσότερα γκολ από τον Καναδά.

Σε κακό φεγγάρι το Βέλγιο που παραμένει στην 2η θέση στην ειδική βαθμολογία της FIFA αφού αριθμεί ¾ ήττες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις.

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα ενδεχομένως να μπει στην μάχη βασικός ο ανέτοιμος Λουκάκου σε ένα “3-4-2-1” με τους: Αζάρ- Ντε Μπρούινε ως δίδυμο πίσω από τον θηριώδη φορ της Ίντερ.

Προϊστορία: Μοιρασμένη η παράδοση με 3-2-3 με το Βέλγιο ωστόσο να είναι αήττητο στα τελευταία τρία παιχνίδια του απέναντι στην Κροατία με απολογισμό: 2-1-0.

* Τα 6/7 πιο πρόσφατα ματς της Κροατίας σε Μουντιάλ έχουν λήξει όλα με Goal ενώ την ίδια ώρα το Βέλγιο χρειάζεται γκολ αφού δεν του κάνει άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης. Το Goal σε απόδοση 1,75 με καλύπτει εδώ.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Goal

(Visited 529 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x