ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Ατλέτικο Ουίλα

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Ατλέτικο Ουίλα
Spread the love

Στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο» η μονομαχία της Ντεπόρτες Τολίμα και της Ατλέτικο Ουίλα, με τις δύο ομάδες στους 10 βαθμούς και τη νικήτρια, αν φυσικά υπάρξει, να κάνει άλμα στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό.

Ισοπαλία με 1-1 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Μπουκαραμάνγκα, με τη Ντεπόρτες Τολίμα αήττητη πλέον για τέσσερα συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Είχαν προηγηθεί για το πρωτάθλημα, το 1-1 στην έδρα της πρωταθλήτριας Περέιρα, το 1-0 φιλοξενώντας τη Λα Εκιδάδ και το εντός 1-0 σε βάρος της Τζούνιορ, στο νοκ άουτ προκριματικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, με το οποίο η Ντεπόρτες Τολίμα βρέθηκε στην φάση των ομίλων της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Στην άλλη πλευρά, τρεις συνεχόμενες πολύτιμες βαθμολογικά νίκες για τη νεοφώτιστη Ατλέτικο Ουίλα, με τις οποίες βρέθηκε, έστω και οριακά, εκτός της επικίνδυνης ζώνης στην ειδική βαθμολογία του υποβιβασμού. Πιο συγκεκριμένα, 3-2 στο εντός έδρας ντέρμπι νεοφώτιστων με την Τσικό, 2-1 στη Μοντερία σε βάρος της τοπικής Τζαγκουάρες, ενώ το ίδιο σκορ και την προηγούμενη αγωνιστική φιλοξενώντας την Όνσε Κάλντας. Άξιο αναφοράς, πως πραγματοποίησε και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις την ανατροπή.

Προϊστορία: Δεκαπέντε νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, μία για την Ατλέτικο Ουίλα και πέντε ισοπαλίες, στις 21 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Προβάδισμα στην βελτιωμένη το τελευταίο διάστημα Ντεπόρτες Τολίμα, παρά το γεγονός πως η Ατλέτικο Ουίλα έρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες. Δεν υπάρχει αμφιβολία βέβαια, πως οι τρεις αυτές νίκες, οι οποίες μάλιστα ήρθαν όλες με ανατροπή, αποτελούν επιτυχία για την Ατλέτικο Ουίλα, σημειώνοντας όμως, πως η Ντεπόρτες Τολίμα, ειδικά στο «σπίτι» της, είναι πολύ πιο δύσκολος αντίπαλος από την Τσικό, την Τζαγκουάρες και την Όνσε Κάλντας.

Εκτίμηση:  1

(Visited 785 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x