ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Μιγιονάριος – Τσικό  

Κολομβία: Μιγιονάριος – Τσικό  
Spread the love

Στο «Ελ Καμπίν» της Μπογκοτά το ματς με το οποίο ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ του 2ου ομίλου του πρωταθλήματος Απερτούρα, με την κυπελλούχο Μιγιονάριος να φιλοξενεί την Τσικό, ψάχνοντας το τρίποντο που θα της δώσει προβάδισμα πρόκρισης.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα, οι οκτώ πρώτες ομάδες δημιούργησαν δύο ομίλους, οι νικήτριες των οποίων θα περάσουν στον διπλό τελικό του πρωταθλήματος. Τον 1ο όμιλο απαρτίζουν η Ντεπορτίβο Πάστο, η Ατλέτικο Νασιονάλ, η Αλιάνσα Πετρολέρα και η Ριονέγκρο και τον 2ο η κυπελλούχος Μιγιονάριος, η Μεντεγίν, η νεοφώτιστη Τσικό και η Αμέρικα Κάλι.

Ισοπαλία με 2-2 για τη Μιγιονάριος στην πρεμιέρα των πλέι οφ στο «Ατανάσιο Χιραρντότ» του Μεντεγίν κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, με την κυπελλούχο Κολομβίας ευχαριστημένη θεωρητικά, τόσο βάσει δυσκολίας της συγκεκριμένης αναμέτρησης, αλλά και λόγω του ότι η σημερινή της αντίπαλος έκοψε βαθμούς στην Αμέρικα Κάλι. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς στο Μεντεγίν, στο οποίο η Μιγιονάριος είχε ένα δοκάρι πριν ο Κάστρο ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ στο τεσσαρακοστό δεύτερο λεπτό. Το 1-1 ακολούθως στο πενήντα τρία, με τη Μιγιονάριος όμως και πάλι μπροστά στο σκορ με κοντινή κεφαλιά του Άριας δέκα λεπτά αργότερα, με το ματς πάντως να «σβήνει» από θέμα ρυθμού και φάσεων μετά το 2-2 από τη Μεντεγίν στο εξήντα εννέα. Εκτός συνόρων επίσης, σπουδαίο 3-1 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Πενιαρόλ, με το οποίο η Μιγιονάριος διατηρήθηκε στην 1η θέση του 6ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα και στο +1 από τη Ντεφένσα.

Στην αντίπερα όχθη, επιτυχία σίγουρα για τη νεοφώτιστη Τσικό η 5η θέση στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα και η συμμετοχή της στα πλέι οφ, όπως βέβαια και το 1-1 της πρεμιέρας φιλοξενώντας την Αμέρικα Κάλι, καθώς είναι η πιο αδύναμη ομάδα και ο ρυθμιστής στον 2ο όμιλο. Πικρή γεύση μάλιστα από το 1-1 με την Αμέρικα Κάλι, καθώς ήταν καλύτερη της αντιπάλου της και είχε αρκετές ευκαιρίες και δύο δοκάρια, αλλά «τιμωρήθηκε», κόντρα στην ροή του αγώνα, στη μία από τις δύο φορές που πέρασαν την σέντρα οι φιλοξενούμενοι. Το 1-0 με κοντινό πλασέ του Κολόν στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου (45΄), ενώ η ισοφάριση για την Αμέρικα Κάλι στο εξήντα τέσσερα.

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Μιγιονάριος και δύο ισοπαλίες, σε οκτώ ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Τσικό, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Ματς το οποίο η Μιγιονάριος είναι «υποχρεωμένη» να κερδίσει, με δεδομένο πως ακολουθούν οι δύο καθοριστικές μονομαχίες της με την Αμέρικα Κάλι, οι οποίες θα κρίνουν πολλά στην μάχη της 1ης θέσης.

Εκτίμηση:  1

(Visited 983 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x