ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντεφένσα – Μποταφόγκο  

Κόπα Σουνταμερικάνα: Ντεφένσα – Μποταφόγκο  
Spread the love

Στο «Φλορένσιο Σολά», το γήπεδο της Μπάνφιλντ και όχι στην φυσική έδρα της Ντεφένσα, το «Τίτο Τοματζέλο», ο επαναληπτικός ανάμεσα στις δύο ομάδες για τα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα, με τους λογαριασμούς τους ανοιχτούς, μετά το προ μίας εβδομάδας 1-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ενζενιάο» του Ρίο.

Να σημειωθεί, πως στα προημιτελικά του Κόπα Σουνταμερικάνα δεν έχει ισχύ στον κανόνα του εκτός έδρας γκολ και πως σε περίπτωση νέας ισοπαλίας ανάμεσα στη Ντεφένσα και τη Μποταφόγκο, με οποιοδήποτε σκορ, ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι. Κυρίαρχος στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ματς η Μποταφόγκο, με ευκαιρίες τόσο πριν όσο και μετά το 1-0 του πεντηκοστού έκτου λεπτού, με την αδυναμία της όμως να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα να φέρνει και την «τιμωρία» της, έστω και με τυχερό τρόπο για τη Ντεφένσα, στο εβδομήντα οκτώ.

Στην  1η θέση του 6ου ομίλου η Ντεφένσα, η οποία της έδωσε την ευκαιρία να αποφύγει τα πλέι οφ και η οποία την έστειλε απευθείας στην φάση των «16», εκεί όπου ξεπέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της Εμελέκ, με 2-1 στο πρώτο ματς στο Εκουαδόρ και 1-1 στον επαναληπτικό στο Μπουένος Άιρες.

Στον αντίποδα 2η θέση του 1ου ομίλου του Κόπα Σουνταμερικάνα η Μποταφόγκο, η οποία επιβεβαίωσε στην συνέχεια στα πλέι οφ τον τίτλο του φαβορί σε βάρος της Πατρονάτο, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά με το 2-0 στην πρώτη μονομαχία τους στην Αργεντινή. Ισοπαλία με 1-1 με την Πατρονάτο στον επαναληπτικό στο Ρίο, ενώ η Γκουαρανί το εμπόδιο που ξεπέρασε η Μποταφόγκο στους «16», καθώς επικράτησε 2-1 στην πρώτη μονομαχία τους στο «Ενζενιάο» και απέσπασε λευκή ισοπαλία ακολούθως στην Ασουνσιόν. Εντυπωσιακή επίσης η παρουσία της εντός συνόρων, καθώς βρίσκεται στην κορυφή του Μπραζιλεϊράο και το +11 από την 2η στον βαθμολογικό πίνακα, πρωταθλήτρια Παλμέιρας.

Προϊστορία: Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα το 2019, με τη Μποταφόγκο να πανηγυρίζει την πρόκριση με δύο νίκες, με 1-0 στην πρώτη μονομαχία τους στο Ρίο και 3-0 στον επαναληπτικό στην Αργεντινή.

Επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας στην αποτελεσματικότητα της Ντεφένσα και στο απόλυτο που έχει στα ματς που έχει δώσει στο Κόπα Σουνταμερικάνα στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, έστω και αν σε κάποια εξ αυτών δεν έχει αγωνιστεί στην φυσική της έδρα. Η Αμέρικα Μινέιρο, η σπουδαία Πενιαρόλ, η πρωταθλήτρια Κολομβίας, Μιγιονάριος και η σκληροτράχηλη Εμελέκ από του Εκουαδόρ, τα τέσσερα κατά σειρά «θύματα» της, εκτιμώντας πως η Μποταφόγκο θα γίνει το πέμπτο.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.183 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x