ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Γοδόι Κρουζ    

Αργεντινή: Μπόκα Τζούνιορς – Γοδόι Κρουζ    
Spread the love

Τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Λίγκα Προφεσιονάλ, με το συγκεκριμένο ματς να έχει χαρακτήρα «τελικού» για τη Μπόκα Τζούνιορς, καθώς θέλει μόνο το τρίποντο για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα του 2ου ομίλου και φυσικά τα πλέι οφ, καθώς σε περίπτωση ισοπαλίας, θα χρειαστεί και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Να σημειωθεί πως και φέτος συνεχίζεται με τον ίδιο τρόπο η Λίγκα Προφεσιονάλ, με την Κόπα Ντε Λα Λίγκα και το κανονικό πρωτάθλημα, με τις δύο νικήτριες στην συνέχεια να παίζουν στον τελικό. Οι 28 ομάδες χωρισμένες σε δύο ομίλους των δεκατεσσάρων στην Κόπα Ντε Λα Λίγκα, με τις τέσσερις πρώτες να παίρνουν την πρόκριση για τα πλέι οφ και τα χιαστί νοκ άουτ. Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια είναι η διαφορά τερμάτων και ακολούθως η καλύτερη επίθεση. Ο 1ος όμιλος επίσης ολοκληρώθηκε χθες, με την Ρίβερ Πλέιτ στην 1η θέση, την Αρχεντίνος Τζούνιορς στην 2η, τη Μπαράκας στην 3η και την Βέλεζ στην 4η.

Ήττα με 0-1 στη Λα Πλάτα από την Εστουδιάντες, στο ματς που συνεχίστηκε από το πρώτο ημίωρο και είχε διακοπεί πριν ένα περίπου μήνα, με τη Μπόκα Τζούνιορς στην 5η θέση του 2ου ομίλου και το -1 από την 4η στον βαθμολογικό πίνακα Ντεφένσα. Ξεκάθαρο πλέον τι αναζητά στο σημερινό ματς και αυτό είναι μόνο η νίκη που θα την φέρει στην πρώτη τετράδα, ανεξάρτητα του τι θα γίνεται την ίδια ώρα στις υπόλοιπες αναμετρήσεις. Σε περίπτωση ισοπαλίας, για να βρεθεί στην πρώτη τετράδα, θα πρέπει να ηττηθεί η Λανούς στην έδρα της από την Εστουδιάντες και να μην πάρει «διπλό» η Ράσινγκ στη μονομαχία της με την αδιάφορη Μπελγράνο. Εκτός συνόρων, τέσσερις οι βαθμοί της σε δύο ματς στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, με 0-0 στην πρεμιέρα στην Βολιβία με τη Νασιονάλ Ποτοσί, ενώ αρκετό ζόρι ακολούθως στο 1-0 φιλοξενώντας την Σπορτίβο Τρινιντένσε (Παραγουάη).

Στην άλλη πλευρά, 1-0 την προτελευταία αγωνιστική για την Γοδόι Κρουζ φιλοξενώντας την Σαρμιέντο, με την ομάδα της Μεντόσα να «καθαρίζει» την 1η θέση του 2ου ομίλου, όντας αδιάφορη στο σημερινό ματς, γνωρίζοντας μάλιστα από χθες και τον αντίπαλο της στα πλέ οφ, που θα είναι με αβαντάζ έδρας η Βέλεζ.

Προϊστορία: Έξι νίκες για τη Μπόκα Τζούνιορς, μία για την Γοδόι Κρουζ και μία ισοπαλία, στις οκτώ μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπομπονέρα».

Απρόβλεπτη η φετινή Μπόκα, «καθαρίζοντας» όμως κρίσιμα ματς που την διατήρησαν «ζωντανή» σε όλες τις διοργανώσεις που συμμετέχει με την ποιότητα που υπάρχει στο ρόστερ και το βάρος της φανέλας, ενώ εντυπωσιακή η Γοδόι Κρουζ, η οποία αν και αδιάφορη δεν έχει λόγο να της χαριστεί. Παρ’ όλα αυτά, θέλω να πιστεύω, πως έστω και την ύστατη ώρα η Μπόκα, ειδικά μέσα στο «Μπομπονέρα», θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.130 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x