ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Europa League

Γιουρόπα Λιγκ: Μαρσεϊγ- Μπενφίκα

Γιουρόπα Λιγκ: Μαρσεϊγ- Μπενφίκα
Spread the love

 

Η Μαρσεϊγ υποδέχεται την Μπενφίκα με στόχο να βάλει ένα τέλος στο άθλιο σερί των πέντε ηττών σε όλες τις διοργανώσεις και να ανατρέψει το σκορ της ήττας της με 2-1 από το πρώτο παιχνίδι στην Λισαβόνα για να προκριθεί στα ημιτελικά για πρώτη φορά από την σεζόν 2017/18.

Οι Μασσαλοί δεν αγωνίστηκαν το Σαββατοκύριακο αφού έπρεπε να πάρουν κάποιες ανάσες ενόψει της αποψινής δύσκολης ρεβάνς.

Η περίοδος χάριτος του νεοφερμένου τεχνικού Ζαν Λουί Γκασέ πέρασε αφού η ομάδα αριθμεί ήδη πέντε ήττες σε όλες τις διοργανώσεις με αποτέλεσμα να έχει υποχωρήσει στην 9η θέση της βαθμολογίας στο Σαμπιονά και η διάκριση στο Γιουρόπα να μοιάζει και να είναι “μονόδρομος”.

Θυμίζω πως με την έλευση του Γκασέ στην θέση του Τζενάρο Γκατούζο η Μαρσέϊγ σκόραρε κατά μέσο όρο 3,6 γκολ ανά 90λεπτο σε πέντε διαδοχικά νικηφόρα ματς αλλά πλέον αριθμεί πέντε ήττες στα πιο πρόσφατα σκοράροντας 0,6 γκολ ανά 90λεπτο.

Δεν σκόραρε απέναντι σε Ρεν (2-0), Παρί (2-0) και πέτυχε ακριβώς ένα γκολ κόντρα σε Βιγιαρεάλ (3-1), Λιλ (3-1) και Μπενφίκα (2-1).

Απόψε θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και θα βασιστεί στον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος μετά το γκολ που πέτυχε στην Λισαβόνα την περασμένη εβδομάδα έφτασε τα 34 στην διοργάνωση αφήνοντας πίσω του τον Φαλκάο (30) και κυνηγώντας πλέον τον Χένρικ Λάρσον που έχει 40 στον θεσμό συμπεριλαμβανομένων και των προκριματικών.

Οι Λουζιτανοί έχουν στόχο να προκριθούν στα ημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά από την σεζόν 2013/14 και να βάλουν έτσι τέλος σε αυτή την δεκαετή αναμονή.

Είναι σε καλύτερο momentum αφού έχουν υποστεί μόλις μια ήττα στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους εντός των τειχών και μάλιστα αυτή η μοναδική ήττα ήλθε απέναντι στην επίδοξη πρωταθλήτρια Σπόρτινγκ Λ.

Ωστόσο εξακολουθεί να βρίσκεται στο -7 από την κορυφή και τα “Λιοντάρια” στο εγχώριο πρωτάθλημα.

Είναι αήττητη η ομάδα του Ρότζερ Σμιντ στην φετινή της πορεία στο Γιουρόπα, υποβιβάστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ τερματίζοντας πίσω από την Ρεαλ Σοσιεδάδ και την Ίντερ, με συνολικό απολογισμό: 2-2-0.

Εκτός έδρας απέσπασε “λευκή” ισοπαλία στην Τουλούζη και κέρδισε στην Γλασκόβη την Ρέιντζερς.

Προϊστορία: Σε πέντε μεταξύ τους παιχνίδια η Γαλλική ομάδα ακόμη ψάχνει την “παρθενική” της νίκη με απολογισμό δυο ισοπαλίες και τρεις ήττες απέναντι στην Μπενφίκα.

* Η Μαρσεϊγ αριθμεί 4/5 νίκες στα πιο πρόσφατα εντός έδρας παιχνίδια της ενώ σκοράρει κατά βούληση μέσα στο Βελοντρόμ όπου αριθμεί 4/4 νίκες στην διοργάνωση. Την ίδια ώρα η Μπενφίκα έχει πετύχει ακριβώς ένα γκολ στα δικά της 4/5 πιο πρόσφατα ταξίδια. Καταλήγω στο combo του 1Χ συν Over 1,5 στο 1,80. Στα ειδικά θα αγοράσω την … ρέντα του Ομπαμεγιάνγκ σε τιμές διπλασιασμού.

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1Χ+ Over 1,5/ Ομπαμεγιάνγκ Anytime σκόρερ

(Visited 514 times, 1 visits today)
About Author

Γιάννης Καρατζαφέρης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x