Europa League ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Europa League: Γουεστ Χαμ – Μπαγερ Λεβερκουζεν

Europa League: Γουεστ Χαμ – Μπαγερ Λεβερκουζεν
Spread the love

Δύο γκολ προβάδισμα έχουν πάρει από το πρώτο ματς οι νέοι πρωταθλητές Γερμανίας με τα “σφυριά” να επιχειρούν υπερπροσπάθεια στη ρεβάνς για ένα εισιτήριο στην ημιτελική φάση…

Με δύο γκολ που δεχτηκε στο τελευταιο δεκάλεπτο του αγώνα της “Μπαϊαρίνα”, η Γουεστ Χαμ ηττήθηκε με 2-0 και καλείται απόψε να βρει λύσεις απεναντι σε αυτό το αρνητικό σκορ. Βρέθηκε στους προημιτελικούς του Γιουροπα λιγκ χάρη στην εντυπωσιακή νίκη 5-0 που πήρε στη ρεβάνς κόντρα στη Φράιμπουργκ στη φάση των 16 (είχε χάσει στο πρώτο ματς στη Γερμανία 1-0)

Στον όμιλο είχε τερματίσει στην πρώτη θέση έχοντας προσπεράσει τη …Φράιμπουργκ (!), τον Ολυμπιακό και τη Μπάνστκα Τόπολα. Πέρσι η ομάδα του Ντέιβιντ Μόιες κατέκτησε το Κόνφερενς λιγκ (νικη με 2-1 επι της Φιορεντίνα στον τελικό της Πράγας).

Σχετικα μετρια η πορεία της Γουεστ Χαμ στο πρωτάθλημα της Πρεμιερ λιγκ όπου βρίσκεται στην 8η θέση. Ερχεται από την ήττα εντος έδρας με 2-0 από τη Φούλαμ κι ενω στην προηγουμενη αγωνιστική είχε επικρατήσει 2-1 μέσα στο “Μολινό” της Γουλβς. Εκτός αποψε οι Έμερσον Παλμιερι (αριστερό μπακ) και Λουκάς Πακετα (χάφ)

 

Στον αντίποδα η Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο μόλις πριν λίγες ημέρες άνοιξε …σαμπάνιες και μπύρες στη φιέστα κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος της ιστορίας της! Στοχεύει και στο νταμπλ αφού στον τελικό κυπελλου Γερμανίας στις 25 Μαϊου θα κοντραριστεί με την (β’ κατηγορίας) Καϊζερσλάουτερν κι αν είναι σοβαρή θα το καταφέρει.

Η μαθηματική εξασφάλιση του τίτλου ήρθε με το εμφατικό 5-0 που νίκησε εντός έδρας την Βέρντερ Βρέμης το Σάββατο με χατ τρικ του Φλόριαν Βιρτς και από ένα σημείωσαν οι Μπονιφάς και Τζάκα. Με τον τρόπο αυτό συμπληρωσε 43 επίσημα ματς αήττητη φετος σε όλες τις διοργανώσεις (38-5-0) από το ξεκίνημα της σεζόν!

Στην προηγούμενη φάση (16) του Γιουροπα περασε δυσκολα την Αζερικη Καραμπαγκ (2-2, 3-2 με ανατροπή στο φιναλε με δυο γκολ του Τσεχου φορ Πατρικ Σικ!). Απέναντι στην αποψινή της αντίπαλο πηρε τη νίκη την περασμένη Πέμπτη με τα γκολ των Χόφμαν (83’) και Μπονιφάς 90’).

 

Θέλει επομένως να φτάσει παλι στον ημιτελικό της διοργάνωσης (περσι αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Ρόμα αν και την έπαιζε …μονότερμα στη ρεβάνς!). Αρνητικό το πρόσημο στα κύπελλα Ευρώπης κόντρα σε αγγλικές ομάδες (5-5-12). Χωρίς σημαντικές απουσίες πλην των αναπληρωματικών Χλοζεκ και Ιγκλεσιας

West Ham: Fabianski; Zouma, Ogbonna, Cresswell; Coufal, Alvarez, Soucek, Ward-Prowse, Johnson; Kudus, Antonio

Bayer Leverkusen:Hradecky; Kossounou, Tah, Stanisic; Frimpong, Xhaka, Palacios, Grimaldo; Wirtz, Adli; Boniface

ΠΡΟΤΑΣΗ: OVER / γκολ Κουντούς, Σούτσεκ. Βιρτς

(Visited 581 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x