ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Ντεφενσόρ

Ουρουγουάη: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Ντεφενσόρ
Spread the love

Στο «Μπελβεντέρε» του Μοντεβιδέο το δεύτερο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, βρίσκοντας την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στην 9η θέση με 10 βαθμούς και τη Ντεφενσόρ στην 5η με τέσσερις περισσότερους αλλά και ένα αγώνα λιγότερο.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Δύο συνεχόμενα «διπλά» για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν, βλέποντας την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης να αρχίζει να βγάζει σημάδια αντίδρασης, καθώς δεν είχε τρίποντο στα έξι ματς που έδωσε νωρίτερα στο Απερτούρα. Πιο συγκεκριμένα, 3-1 αρχικά με την Φένιξ, πραγματοποιώντας μάλιστα την ανατροπή, ενώ 3-2 ακολούθως σε βάρος της Μπόστον Ρίβερ. Ενδιάμεσα αυτών, ηττήθηκε 1-3 στην Βραζιλία από την πρωταθλήτρια Παλμέιρας, στα πλαίσια της 2ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, παρά το γεγονός πως βρέθηκε μπροστά στο σκορ στο τρίτο μόλις λεπτό.

Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενες εντός έδρας νίκες, μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1) σε βάρος της Ρίβερ Πλέιτ Μοντεβιδέο για τη Ντεφενσόρ, με την πρώτη εξ αυτών στο νοκ άουτ ημιτελικό του κυπέλλου, η οποία την έστειλε στον τελικό, εκεί μάλιστα όπου θα είναι θεωρητικά το φαβορί κόντρα στην πρωτοπόρο της 2ης κατηγορίας Τόρκε. Ακολούθησε φυσικά και αυτή του πρωταθλήματος, που την έφερε όπως προαναφέρθηκε στην 5η θέση του Απερτούρα.

Προϊστορία: Τέσσερις νίκες για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και τρεις για τη Ντεφενσόρ, στις επτά μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μπελβεντέρε».

Σημάδια βελτίωσης ή αντίδρασης αν προτιμάτε για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο, ενώ σε καλή κατάσταση η Ντεφενσόρ, η οποία έρχεται και από την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου. Δεδομένο πως η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο θα θέλει να δώσει συνέχεια στο μικρό της νικηφόρος σερί, ενώ πολύ πιθανό, έξτρα κίνητρο για τη Ντεφενσόρ να είναι το να πάρει μια άτυπη ρεβάνς από την πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, για την ήττα της στο τελικό του Σούπερ Καπ.

Εκτίμηση:  G/G & Over 2,5

(Visited 827 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x