ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Φορταλέζα – Μπουκαραμάνγκα    

Κολομβία: Φορταλέζα – Μπουκαραμάνγκα    
Spread the love

Δύο αγωνιστικές για το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Απερτούρα, με μονόπλευρο θεωρητικά το ενδιαφέρον στο παιχνίδι στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» της Μπογκοτά, καθώς η Φορταλέζα παίζει τα ρέστα της στην προσπάθεια να προλάβει τα πλέι οφ, την στιγμή που μόνο κίνητρο για τη Μπουκαραμάνγκα είναι το καλύτερο πλασάρισμα.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι οκτώ πρώτες ομάδες της κανονικής διάρκειας του φετινού Απερτούρα συνεχίζουν στα πλέι οφ, εκεί όπου σχηματίζουν δύο ομίλους των τεσσάρων, με τις νικήτριες αυτών στην συνέχεια να διεκδικούν τον τίτλο σε διπλό τελικό. Πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας στην κανονική διάρκεια του Απερτούρα είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και ακολούθως τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Επτά βαθμοί στις τρεις αγωνιστικές που προηγήθηκαν, με την Φορταλέζα να προσπαθεί, έστω και την ύστατη ώρα, να προλάβει τα πλέι οφ. Επικράτηση με 2-1 αρχικά στο Μεντεγίν σε βάρος της Ατλέτικο Νασιονάλ, 2-0 ακολούθως φιλοξενώντας την Όνσε Κάλντας, με το 0-0 όμως της περασμένης εβδομάδας, ως τυπικά φιλοξενούμενη στο «Μετροπολιτάνο Ντε Τέτσο» με τη Λα Εκιδάδ, να της μειώνει αισθητά τις ελπίδες που υπήρχαν για τα πλέι οφ. Στον αντίποδα, δύο συνεχόμενες ήττες για τη Μπουκαραμάνγκα, η οποία πάντως έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στα πλέι οφ. Πρώτη εξ αυτών το 0-1 στο Μεντεγίν από την ομώνυμη ομάδα και 2-3 ακολούθως φιλοξενώντας την Τσικό, με στόχο πλέον ή να διατηρήσει την 3η θέση ή να βρεθεί στην 2η με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του Απερτούρα.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Φορταλέζα, το 2-1 του 2015 και δύο για τη Μπουκαραμάνγκα, το 2-0 του 2016 και το 2-1 του 2017, στις τρεις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την πρώτη.

Προσωπική μου εκτίμηση, πως η Φορταλέζα θα ολοκληρώσει με επιτυχία την κανονική διάρκεια του Απερτούρα, καθώς βασικός στόχος ήταν να αποκτήσει όσο γίνεται μεγαλύτερη διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, παρά η συμμετοχή στα πλέι οφ, κάτι που είναι όπως όλα δείχνουν ανέφικτο. Η Μπουκαραμάνγκα από την πλευρά της, μπορεί να μην έχει ισχυρό κίνητρο, αλλά δεν έχει λόγο να χαριστεί στην Φορταλέζα.

Εκτίμηση:  2-3 τέρματα

(Visited 678 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x