ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Βίλα Νόβα – Γκουαρανί

Βραζιλία Β΄: Βίλα Νόβα – Γκουαρανί
Spread the love

Πρεμιέρα το τριήμερο που μας πέρασε στο πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας της Βραζιλίας, το οποίο φέτος απέκτησε μεγάλη αίγλη, από την στιγμή που συμμετέχει η μεγάλη Σάντος που υποβιβάστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής συνεχίζεται σήμερα με το ματς στην Γκοϊανία ανάμεσα στην τοπική Βίλα Νόβα και την Γκουαρανί και ολοκληρώνεται αύριο με την αναμέτρηση Μπρούσκε – Μιρασόλ. Στα αποτελέσματα που ξεχώρισαν το τριήμερο που μας πέρασε, η Σάντος επικράτησε 2-0 στο «Βίλα Μπελμίρο» της Παϊσαντού, η Σπορτ Ρεσίφε 3-2 στην έδρα της νεοφώτιστης Αμαζόνας, ενώ 1-1 τόσο στο Σεαρά – Γκοϊάς όσο και το Πόντε Πρέτα – Κοριτίμπα.

Στην 8η θέση του περσινού πρωταθλήματος η Βίλα Νόβα, με την ομάδα της Γκοϊανίας να βρίσκεται για μεγάλο διάστημα στην πρώτη τετράδα, αλλά να μένει από δυνάμεις στα μέσα του 2ου γύρου στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο, χάνοντας για τρεις βαθμούς την άνοδο. Εντελώς διαφορετικός ο στόχος πάντως στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς με την φυγή αρκετών βασικών παικτών θα προσπαθήσει περισσότερο να μην κινδυνέψει παρά κάτι περισσότερο, κάτι απόλυτα λογικό, καθώς υπάρχουν φέτος πολύ ισχυρότερες ομάδες ή φαβορί αν προτιμάτε για την άνοδο. Τελευταίο αγωνιστικό δείγμα οι δύο ήττες της στον τελικό του τοπικού πρωταθλήματος Γκοϊάνο από την Ατλέτικο Γκοϊανιένσε (0-2, 1-3).

Στην άλλη πλευρά, κάτι ανάλογο και για την Γκουαρανί, η οποία διεκδικούσε την άνοδο στο μεγαλύτερο μέρος του περσινού πρωταθλήματος, αλλά με ένα μπλακ άουτ στα μέσα του 2ου γύρου «υποχώρησε» τελικά στην 10η θέση. Κάτι ανάλογο επίσης με την σημερινή της αντίπαλο όσον αφορά τους στόχους, καθώς έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, ενώ μετριότατη η παρουσία της στο τοπικό πρωτάθλημα Παουλίστα, όπου με μόλις δύο νίκες σε 12 συνολικά ματς κατάφερε δια πυρός και σιδήρου να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Βίλα Νόβα και τέσσερις ισοπαλίες, σε έξι ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Γκουαρανί.

Ματς πρεμιέρας με αρκετά μεγάλο βαθμό δυσκολίας στην στοιχηματική του προσέγγιση, με ότι κινδύνους κρύβουν τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Παρ’ όλα αυτά, επιλογή ρίσκου ο «άσος», ποντάροντας καθαρά στον παράγοντα έδρα, εκτιμώντας πως πολύ πιθανό να είναι αυτός που θα κάνει τη μικρή διαφορά.

Εκτίμηση:  1

(Visited 680 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x