ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Σαν Λορέντζο

Κόπα Λιμπερταδόρες: Λίβερπουλ Μοντεβιδέο – Σαν Λορέντζο
Spread the love

Στο θρυλικό «Σεντενάριο» του Μοντεβιδέο η αναμέτρηση που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Ουρουγουάης, Λίβερπουλ Μοντεβιδέο και την Σαν Λορέντζο.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Τέσσερις βαθμοί στον συγκεκριμένο όμιλο μετά από δύο αγωνιστικές για την πρωταθλήτρια Βραζιλίας, Παλμέιρας και την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, ενώ ένας τόσο για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο όσο και την Σαν Λορέντζο. Ισοπαλία με 1-1 για τη Λίβερπουλ στην πρεμιέρα στο «Σεντενάριο» με την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε, ισοφαρίζοντας στο εβδομήντα εννέα, ενώ 1-3 ακολούθως στην έδρα της Παλμέιρας, παρά το γεγονός πως η πρωταθλήτρια Ουρουγουάης βρέθηκε στο τρίτο μόλις λεπτό μπροστά στο σκορ, από ένα κοντινό βολέ του Ρόσο. Ιδιαίτερα καθοριστικό το γκολ της ισοφάρισης για την Παλμέιρας στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ μονότερμα από την πρωταθλήτρια Βραζιλίας στην επανάληψη, όπου και έφτασε δίκαια στο υπέρ της αποτέλεσμα αλλά είχε και ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Στην άλλη πλευρά, 1-1 στην πρεμιέρα για την Σαν Λορέντζο φιλοξενώντας την Παλμέιρας, ενώ 0-2 ακολούθως στο Εκουαδόρ από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάγε.

Προϊστορία: Ισοπαλία με 2-2 το 2023 με την Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ ήττα με 1-2 για τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο το 2012 από την Ιντεπεντιέντε, σε δύο ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες της Αργεντινής. Τρεις νίκες για την Σαν Λορέντζο, δύο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, στις εννέα προηγούμενες επισκέψεις της στην Ουρουγουάη.

Πολύ κρίσιμο βαθμολογικά ματς, καθώς τα αποτελέσματα των δύο πρώτων αγωνιστικών αναγκάζουν τόσο τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο όσο και την Σαν Λορέντζο να ρισκάρουν και να κυνηγήσουν το τρίποντο, αν θέλουν να έχουν ελπίδες πρόκρισης στην φάση των «16» ή στην χειρότερη των περιπτώσεων για την κατάληψη της 3ης θέσης. Επιλογή μου το να σκοράρουν αμφότερες, ειδικό στοίχημα που η Λίβερπουλ Μοντεβιδέο επιβεβαιώνει για 13 συνεχόμενα ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ανεξάρτητα αποτελέσματος, χωρίς αυτό βέβαια να αποτελεί και κανόνα. Μοναδικό ματς που δεν το επιβεβαίωσε, στο πρώτο της για την φετινή χρονιά, στο υπέρ της 1-0 στον τελικό του Σούπερ Καπ σε βάρος της Ντεφενσόρ.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 1.225 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x