ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αλιάνσα – Κατόλικα Κίτο

Κόπα Σουνταμερικάνα: Αλιάνσα – Κατόλικα Κίτο
Spread the love

Το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο του Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Αλιάνσα να φιλοξενεί στο «Αρμάντο Μαέστρε Παβαζεάου» την Κατόλικα Κίτο. Λίγες ώρες νωρίτερα, στο άλλο ματς του ομίλου, η Ουνιόν Λα Καλέρα φιλοξενεί την Κρουζέιρο.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με τις νικήτριες αυτών να προκρίνονται στη νοκ άουτ φάση των «16», ενώ ματς πλέι οφ για αυτές που θα τερματίσουν στην 2η θέση με τις τρίτες των γκρουπ του Κόπα Λιμπερταδόρες. Το πρώτο κριτήριο επίσης σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Τέσσερις βαθμοί για την Κατόλικα Κίτο μετά την ολοκλήρωση δύο αγωνιστικών, τρεις για την Ουνιόν Λα Καλέρα, ένας λιγότερος για την Κρουζέιρο, ενώ ουραγός με ένα η Αλιάνσα. Ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την Ουνιόν Λα Καλέρα, σε ένα ματς στο οποίο η Αλιάνσα είχε χαμένο πέναλτι στο τρίτο μόλις λεπτό και στο οποίο είδε την ομάδα της Χιλής να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου από τα έντεκα βήματα. Απίστευτο 3-3 πάντως στην συνέχεια στο Μπέλο Οριζόντε με την Κρουζέιρο, επιστρέφοντας στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων από το 0-3 του πρώτου εικοσαλέπτου. Στην αντίπερα όχθη, λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα φιλοξενώντας την  Κρουζέιρο, με την Κατόλικα Κίτο όμως στην συνέχεια να πιάνει κορυφή στον όμιλο, με το πολύτιμο 1-0 στην Χιλή σε βάρος της Ουνιόν Λα Καλέρα.

Προϊστορία: Το σημερινό θα είναι το πρώτο εντός έδρας ματς στην ιστορία της «πρωτάρας» στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, Αλιάνσα, με ομάδα του Εκουαδόρ. Μία ισοπαλία για την Κατόλικα Κίτο και τρεις ήττες, στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην Κολομβία. Μοναδική φορά που απέφυγε την ήττα το 2016, στο 1-1 και τη μονομαχία της με τη Μεντεγίν στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, αποτέλεσμα πάντως που δεν ήταν αρκετό για να της δώσει και την πρόκριση, καθώς η ομάδα της Κολομβίας επικράτησε 1-0 στον επαναληπτικό στο Εκουαδόρ.

Λεπτές οι ισορροπίες, καθώς η «πρωτάρα» Αλιάνσα θα θέλει να παίξει τα ρέστα της και η Κατόλικα Κίτο να διατηρηθεί στην κορυφή και να έχει προβάδισμα πρόκρισης. Άτυχη στην πρεμιέρα η «πρωτάρα» Αλιάνσα, η οποία όμως έγραψε ιστορία με το πολύ επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε στο δεύτερο ημίχρονο στο Μπέλο Οριζόντε και τον ηρωικό τρόπο που προήλθε το 3-3 με την Κρουζέιρο. Δεδομένο πως θα θέλει ακόμα και αν δεν τα καταφέρει σε αυτό τον ισορροπημένο όμιλο να φύγει με ψηλά το κεφάλι, ενώ πάντα υπολογίσιμες γενικότερα τα τελευταία χρόνια  οι ομάδες του Εκουαδόρ. Ομάδα που είναι επικίνδυνη στην κόντρα η Κατόλικα Κίτο, θα προσπαθήσει να «τιμωρήσει» τον ενθουσιασμό και την αφέλεια της Αλιάνσα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 887 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x