ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Χιλή: Ο΄Χίγκινς – Ουνιόν Εσπανιόλα  

Χιλή: Ο΄Χίγκινς – Ουνιόν Εσπανιόλα  
Spread the love

Στο «Ελ Τενιέντε» της Ρανκάγκουα το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Χιλής, βρίσκοντας την τοπική Ο΄Χίγκινς στην 8η θέση με 13 βαθμούς και την Ουνιόν Εσπανιόλα στην 3η και στο -5 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε.

Να σημειωθεί, πως η πρωταθλήτρια αλλά και η ομάδα που θα τερματίσει στην 2η θέση θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η 3η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες επίσης από την 4η ως και την 7η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ οι δύο τελευταίες υποβιβάζονται (15η και 16η). Πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων, στην συνέχεια οι περισσότερες νίκες και η καλύτερη επίθεση.   

Ήττα με 0-2 την περασμένη εβδομάδα στην έδρα της Κοκίμπο, σε ένα ματς το οποίο κρίθηκε ουσιαστικά με τα δύο τέρματα των γηπεδούχων στο πρώτο ημίωρο και στο οποίο η Ο΄Χίγκινς επιβεβαίωσε πόσο απρόβλεπτη είναι ως ομάδα, καθώς είχαν προηγηθεί το 3-2 στην έδρα της Ουνιόν Λα Καλέρα και το 0-0 φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Ουατσιπάτο. Άξιο αναφοράς, πως στο ματς με την Ουνιόν Λα Καλέρα πέτυχε το νικητήριο τέρμα στο ογδόντα εννέα, αφού προηγουμένως όμως είδε την αντίπαλος της να επιστρέφει από 2-0 παίζοντας με δέκα παίκτες και σε αυτό με την Ουατσιπάτο είχε χαμένο πέναλτι.

Στον αντίποδα, το παράδοξο με το πρόγραμμα, πως η Ουνιόν Εσπανιόλα είχε τέσσερα συνεχόμενα ματς στο γήπεδο της, το «Σάντα Λάουρα», στις ισάριθμες αγωνιστικές που προηγήθηκαν. Ο απολογισμός της, τρεις μεγάλες σε σκορ νίκες, το 5-3 με τη Νιουμπλένσε, το 4-2 με την Έβερτον Ντε Βίνα και το 5-3 της περασμένης εβδομάδας με την Κοπιαπό και μία ήττα, το 0-1 στο ντέρμπι με την πρωτοπόρο Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε. Δύο ανατροπές μάλιστα, με την Έβερτον και την Κοπιαπό, ενώ θα μπορούσε να αποφύγει τουλάχιστον την ήττα στο ντέρμπι.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Ο΄Χίγκινς, έξι για την Ουνιόν Εσπανιόλα και τέσσερις ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Ελ Τενιέντε», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Απρόβλεπτη ως ομάδα η Ο΄Χίγκινς, τουλάχιστον σε αυτό το πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, παραμένοντας όμως υπολογίσιμη στο «σπίτι» της, ενώ σε καλή κατάσταση και με ευχέρεια στο σκοράρισμα η Ουνιόν Εσπανιόλα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 766 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x