ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Μιραμάρ – Ντανούμπιο

Ουρουγουάη: Μιραμάρ – Ντανούμπιο
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Πάρκε Καπούρο» του Μοντεβιδέο, με τη Μιραμάρ στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, την στιγμή που η Ντανούμπιο προσπαθεί να ανακάμψει βαθμολογικά στο Απερτούρα, έχοντας ταυτόχρονα και υποχρεώσεις στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει ειδική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Δραματικό αλλά ταυτόχρονα πολύτιμο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Μαλντονάδο, με τη Μιραμάρ να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο στο πρωτάθλημα Απερτούρα με τέρμα του Νούνιες στο ενενήντα, παίρνοντας βαθιά ανάσα, παρά το γεγονός πως δεν κατάφερε να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας. Στην άλλη πλευρά, 1-1 την περασμένη εβδομάδα φιλοξενώντας την Σέρο Λάργκο, με τη Ντανούμπιο χωρίς τρίποντο για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και την συμμετοχή της στην φάση των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα να μην αποτελεί άλλοθι. Εκτός συνόρων, 2-0 στην Βενεζουέλα σε βάρος της Ράγιο Σουλιάνο, 0-0 στο Μοντεβιδέο με την Σπορτίβο Αμελιάνο (Παραγουάη), ενώ 0-1 μεσοβδόμαδα φιλοξενώντας την Ατλέτικο Παραναένσε. Σε ρηχά νερά η Ντανούμπιο στο συγκεκριμένο ματς και χωρίς κάποια σημαντική ευκαιρία, γνωρίζοντας την ήττα από την Ατλέτικο Παραναένσε, πιο εύκολα σε σχέση με αυτό που δείχνει το 0-1.

Προϊστορία: Το πρώτο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο τη Μιραμάρ.

Με καλή ψυχολογία λογικά η Μιραμάρ μετά το «διπλό» της προηγούμενης αγωνιστικής και γενικότερα την πρώτη της νίκη στο Απερτούρα, παραμένοντας όμως ευάλωτη και απρόβλεπτη. Τα ίδια χαρακτηριστικά βέβαια και η Ντανούμπιο, αποφεύγοντας την προσέγγιση σημείου στη μεταξύ τους μονομαχία.

Εκτίμηση: G/G

(Visited 708 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x