ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Λα Εκιδάδ     

Κολομβία: Ντεπόρτες Τολίμα – Λα Εκιδάδ     
Spread the love

Η 4η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος Απερτούρα και μονόπλευρο θεωρητικά το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο ματς, καθώς η Ντεπόρτες Τολίμα είναι αυτή που «καίγεται» για το τρίποντο για να μείνει «ζωντανή» στην διεκδίκηση της 1ης θέσης στον 2ο όμιλο.

Δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στον διπλό τελικό στις νικήτριες αυτών. Στον 1ο όμιλο, η Ντεπορτίβο Περέιρα, η Μπουκαραμάνγκα, η πρωταθλήτρια Τζούνιορ και η Μιγιονάριος. Στον 2ο όμιλο, η Σάντα Φε, η Όνσε Κάλντας, η Ντεπόρτες Τολίμα και η Λα Εκιδάδ.

Στην 3η θέση του 2ου ομίλου η Ντεπόρτες Τολίμα με τέσσερις βαθμούς, στο -3 από την Σάντα Φε που βρίσκεται στην 1η, μένοντας «ζωντανή» στην διεκδίκηση της πρωτιάς και φυσικά της πρόκρισης στον τελικό των πλέι οφ, μετά την πολύ μεγάλη ανατροπή της προηγούμενης αγωνιστικής σε βάρος της σημερινής της αντιπάλου. Πιο συγκεκριμένα, προβάδισμα δύο τερμάτων στο πρώτο ημίχρονο στο ματς στη Μπογκοτά για τη Λα Εκιδάδ, με τη Ντεπόρτες Τολίμα όμως να πανηγυρίζει το πρώτο της τρίποντο στα πλέι οφ, ισοφαρίζοντας αρχικά στο ογδόντα οκτώ και φτάνοντας ακολούθως στο 3-2 στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, ήττα με 0-1 στην πρεμιέρα των πλέι οφ στη Μπογκοτά από την Σάντα Φε, ενώ σημαντική η απώλεια βαθμών που ακολούθησε, κάτι που της κοστίζει για την ώρα, φιλοξενώντας την Όνσε Κάλντας, σημειώνοντας μάλιστα πως στο μεταξύ τους 1-1 η Όνσε Κάλντας είχε χαμένο πέναλτι πέντε λεπτά πριν το φινάλε.

Στην αντίπερα όχθη, η απογοήτευση των πλέι οφ η Λα Εκιδάδ, καθώς η «μικρή» ομάδα της Μπογκοτά είναι η μόνη που δεν έχει βαθμό και στους δύο ομίλους. Σε καθαρά ρυθμιστικό ρόλο πλέον, μετά το 0-2 στην πρεμιέρα των πλέι οφ στην έδρα της Όνσε Κάλντας, το 0-2 στο εντός έδρας μίνι ντέρμπι με την Σάντα Φε και το οδυνηρό 2-3 που προαναφέρθηκε από την σημερινή της αντίπαλο.

Προϊστορία: Επτά νίκες για τη Ντεπόρτες Τολίμα, δύο για τη Λα Εκιδάδ και ισάριθμες ισοπαλίες, στις 11 μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Μανουέλ Μουρίγιο Τόρο», σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Η αλήθεια είναι πως η 1η θέση δεν είναι στα χέρια της Ντεπόρτες Τολίμα ακόμα και αν επικρατήσει στο σημερινό ματς. Παρ’ όλα αυτά, εκτίμηση μου πως θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες που υπάρχουν, κερδίζοντας το σημερινό ματς και περιμένοντας μετά, λίγες ώρες αργότερα, το αποτέλεσμα του άλλου ματς του ομίλου. Εκεί όπου αυτό που θα εξυπηρετήσει την Όνσε Κάλντας είναι να μην κερδίσει η Σάντα Φε.

Εκτίμηση:  1

(Visited 1.070 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x