ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Προγκρέσο

Ουρουγουάη: Πενιαρόλ – Προγκρέσο
Spread the love

Στο «Καμπεόν Ντελ Σίγλο» του Μοντεβιδέο το ματς που ανοίγει χρονικά το πρόγραμμα της 14ης ή προτελευταίας αγωνιστικής αν προτιμάτε του πρωταθλήματος Απερτούρα της Ουρουγουάης, ανάμεσα στην Πενιαρόλ και την Προγκρέσο.

Τρία πρωταθλήματα στην Ουρουγουάη, το Απερτούρα, το Κλαουσούρα και το Intermedio ενδιάμεσα αυτών, σημειώνοντας πως υπάρχει συνολική βαθμολογία με το σύνολο των βαθμών και των τριών, που καθορίζει τις ομάδες που θα αγωνιστούν στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής και αυτές που θα υποβιβαστούν. Άξιο αναφοράς, πως η ομάδα που θα βρεθεί στην 1η θέση της συνολικής βαθμολογίας, κερδίζει την απευθείας συμμετοχή της στον τελικό των πλέι οφ για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αντίπαλο τη νικήτρια του ημιτελικού, όπου αναμετρώνται οι δύο ομάδες που πήραν την πρωτιά σε Απερτούρα και Κλαουσούρα.

Σπουδαίο 2-0 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ντεφενσόρ, με την Πενιαρόλ όχι μόνο να διατηρεί το αήττητο στο Απερτούρα, αλλά να κλειδώνει και μαθηματικά ταυτόχρονα την 1η θέση. Κάτι που της δίνει φυσικά την δυνατότητα, βάσει του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος, να έχει θέση στον ημιτελικό των πλέι οφ, με στόχο πλέον και να διατηρήσει το αήττητο, αλλά κυρίως την πρωτιά και στην συνολική βαθμολογία, ώστε να «κλειδώσει» και παρουσία στον τελικό. Στην αντίπερα όχθη, στην 4η θέση του Απερτούρα η νεοφώτιστη Προγκρέσο, η οποία ήταν φυσικά η ευχάριστη έκπληξη του Απερτούρα και η οποία με τρεις συνεχόμενες ήττες, με πιο πρόσφατη το 0-1 στην έδρα της Φένιξ, «ξεφούσκωσε» φυσιολογικά. Ήταν άλλωστε πολύ δύσκολο να ακολουθήσει τους ρυθμούς κυρίως της Πενιαρόλ, αλλά και της Νασιονάλ που είναι στην 2η θέση του Απερτούρα.

Προϊστορία: Τρεις νίκες για την Πενιαρόλ και μία ισοπαλία, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Προγκρέσο.

Μόνος στόχος της Πενιαρόλ να διατηρήσει το αήττητο και η συνολική βαθμολογία, ενώ πρόκληση το σημερινό ματς για την Προγκρέσο, η οποία θα θέλει να βάλει τέλος στο αρνητικό της σερί και την «κοιλιά» που έκανε στο πιο κρίσιμο χρονικά σημείο.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 915 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x