Στο «Αλφρέντο Τζακόνι» της Κασίας Ντο Σουλ, το ματς που ολοκληρώνει χρονικά το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής στο Μπραζιλεϊράο, με την τοπική Ζουβεντούδε να φιλοξενεί την Ατλέτικο Μινέιρο.
Να τονιστεί, πως οι τέσσερις ομάδες θα βρεθούν απευθείας στην φάση των ομίλων του Κόπα Λιμπερταδόρες και οι 5η με την 6η στα προκριματικά της κορυφαίας συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Οι ομάδες από την 7η ως και την 12η θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβασμός για τις τέσσερις τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα (17η-20η). Οι παραπάνω αριθμοί βέβαια έχουν ισχύ για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, καθώς αλλάζουν και η Βραζιλία στέλνει περισσότερες ομάδες στις δύο διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, ανάλογα με την ομάδα που θα κατακτήσει το κύπελλο και που αυτή θα τερματίσει. Πολύ σημαντικό και το αν ομάδα της χώρας κατακτήσει το Κόπα Λιμπερταδόρες, το Σουνταμερικάνα ή και τα δύο, καθώς η Βραζιλία θα βγάλει ακόμα περισσότερες ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής. Να σημειωθεί, πως πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ο μεγαλύτερος αριθμός νικών και στην συνέχεια η διαφορά τερμάτων, η καλύτερη επίθεση και τα μεταξύ των ομάδων ματς.
Ομάδα έδρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, τουλάχιστον προς ώρας, στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος η Ζουβεντούδε, καθώς και οι επτά βαθμοί που έχει προήλθαν στο «Αλφρέντο Τζακόνι», εκεί όπου επικράτησε 2-0 της Βιτόρια, 2-1 της Σεαρά και αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 με τη νεοφώτιστη Μιρασόλ. Μόνο ήττες φυσικά μακριά από αυτό, με 0-2 από την πρωταθλήτρια Μποταφόγκο, βαρύ 0-6 στο «Μαρακανά» από την Φλαμένγκο, ενώ 1-3 την προηγούμενη αγωνιστική στο Πόρτο Αλέγκρε από την Ιντερνασιονάλ.
Κάτι ανάλογο και για την Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία πήρε τον πρώτο της βαθμό μακριά από το Μπέλο Οριζόντε την προηγούμενη αγωνιστική με το 2-2 στην έδρα της νεοφώτιστης Μιρασόλ, στο οποίο αν και βρέθηκε μπροστά στο σκορ με πέναλτι του Χουλκ στο ογδόντα, είδε την αντίπαλο της να ισοφαρίζει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Νωρίτερα, 1-2 στην πρεμιέρα στο Πόρτο Αλέγκρε από την Γκρέμιο, 0-0 φιλοξενώντας την Σάο Πάολο, εντός 2-2 με την Βιτόρια, 0-2 στο «Βίλα Μπελμίρο» από την Σάντος και 1-0 φιλοξενώντας την πρωταθλήτρια Μποταφόγκο, στο μοναδικό της μέχρι τώρα τρίποντο στο Μπραζιλεϊράο.
Προϊστορία: Μία νίκη για την Ζουβεντούδε, δύο για την Ατλέτικο Μινέιρο και μία ισοπαλία, στις τέσσερις μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στο «Αλφρέντο Τζακόνι».
Ειδικό στοίχημα τερμάτων η επιλογή μου, από την στιγμή που μιλάμε για μονομαχία δύο εντελώς απρόβλεπτων ομάδων.
Εκτίμηση: Over 2,5