ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Βραζιλία Β΄: Κρουζέιρο – Βιτόρια

Βραζιλία Β΄: Κρουζέιρο – Βιτόρια
Spread the love

Μονομαχία με φόντο την παραμονή, με την Κρουζέιρο στο +3 τόσο από την επικίνδυνη ζώνη όσο και την σημερινή της αντίπαλο και με στόχο να καταφέρει να πετύχει για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα δύο συνεχόμενες νίκες, μετά το 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στην έδρα της νεοφώτιστης Μπρούσκε.

Σπουδαίο από πολλές πλευρές το 2-1 της προηγούμενης αγωνιστικής για την Κρουζέιρο στην έδρα της νεοφώτιστης Μπρούσκε, ειδικά με τον τρόπο που αυτό προήλθε, στο ντεμπούτο μάλιστα στον πάγκο για τον 69χρονο Βαντερλέι Λουσεμπούργκο. Μπροστά στο σκορ η Μπρούσκε με πέναλτι στο εξήντα ένα, με την Κρουζέιρο όμως, όχι μόνο να ισοφαρίζει στο ογδόντα έξι, με μία κοντινή κεφαλιά του Φελίπε Αουγκούστο, αλλά να πραγματοποιεί την ανατροπή στο ογδοηκοστό ένατο λεπτό, με ένα εκτός περιοχής σουτ του Τζιοβάνι. Σε μία φάση πάντως, στην οποία μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρει ο γκολκίπερ της Μπρούσκε. Μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες για την Κρουζέιρο, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα στο γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, 0-1 για την Βιτόρια φιλοξενώντας την Βάσκο,  με την ομάδα του Σαλβαντόρ χωρίς νίκη πλέον για τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές και έστω και οριακά, στην επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα. Ευκαιρίες εκατέρωθεν στο ματς με την Βάσκο, η οποία είχε πάντως τις περισσότερες και τις πιο σημαντικές εξ αυτών, παρά μάλιστα τον βαρύ αγωνιστικό χώρο και η οποία έφτασε δίκαια στο τρίποντο. Φιλότιμες άλλωστε οι προσπάθειες της Βιτόρια, με την ομάδα όμως του Σαλβαντόρ να απειλεί κυρίως με μακρινά σουτ, λόγω  του βαρύ όπως προαναφέρθηκε, αγωνιστικού χώρου. Τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες για την Βιτόρια, σε επτά ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το γήπεδο της, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Πέντε νίκες για την Κρουζέιρο και δύο ισοπαλίες, σε επτά ματς την τελευταία δεκαετία φιλοξενώντας την Βιτόρια, σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, κύπελλο).

Νίκη ψυχολογίας αυτή της προηγούμενης αγωνιστικής για την Κρουζέιρο, η οποία συνάρτηση της παρουσίας του Λουσεμπούργκο στον πάγκο, αλλά και της προβληματικής εικόνας της Βιτόρια μακριά από το Σαλβαντόρ με οδηγούν στον «άσο». Ελπίζω βέβαια να μην βγουν στην επιφάνεια προβλήματα, που ίσως «κρύφτηκαν» με όλα τα παραπάνω.

Εκτίμηση:  1

(Visited 8 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x