Uncategorized

Βραζιλία: Κουιαμπά – Μπραγκαντίνο

Βραζιλία: Κουιαμπά – Μπραγκαντίνο
Spread the love

Στην «Αρένα Παντανάλ» το πρώτο χρονικά ματς του σημερινού προγράμματος, μάλιστα με ξεχωριστό βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Κουιαμπά βρίσκεται στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη, την στιγμή που η Μπραγκαντίνο με νίκη θα πιάσει στην 2η θέση την Παλμέιρας και θα σταθεροποιηθεί ταυτόχρονα στην πρώτη τετράδα.

Εξ ορισμού δύσκολη η αποστολή της Κουιαμπά την προηγούμενη αγωνιστική στο Μπέλο Οριζόντε με την Ατλέτικο Μινέιρο και εντός προγράμματος η ήττα της με 1-2 από την πρωτοπόρο του Μπραζιλεϊράο. Αυτογκόλ των γηπεδούχων με την έναρξη του ματς και 1-0 για την Κουιαμπά στο ματς στο Μπέλο Οριζόντε στο δεύτερο μόλις λεπτό, με την Ατλέτικο Μινέιρο όμως να αντιδράει αστραπιαία, ισοφαρίζοντας στο τέσσερα. Ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές στην συνέχεια στο πρώτο ημίχρονο, αλλά πιο αποτελεσματική η Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία πήρε το προβάδισμα στο τεσσαρακοστό πέμπτο λεπτό. Εντελώς διαφορετική η εικόνα πάντως στο δεύτερο ημίχρονο, με την Ατλέτικο Μινέιρο να κυριαρχεί και να έχει αρκετές ευκαιρίες και την παθητική Κουιαμπά να είναι ευχαριστημένη που έφυγε από το Μπέλο Οριζόντε με το τιμητικό 1-2. Τέσσερις νίκες, πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Κουιαμπά, σε 14 ματς στο Μπραζιλεϊράο στην «Αρένα Παντανάλ», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στον αντίποδα, 3-0 φιλοξενώντας την Σπορτ Ρεσίφε, με τη Μπραγκαντίνο όχι μόνο αήττητη για οκτώ συνεχόμενες αγωνιστικές, αλλά και στην 4η θέση πλέον του βαθμολογικού πίνακα. Στόχος φυσικά στο πρωτάθλημα να παραμείνει στην πρώτη τετράδα και να βρεθεί απευθείας στην φάση των ομίλων του επόμενου Κόπα Λιμπερταδόρες, ενώ η χρονιά μπορεί να κλείσει ονειρικά, αν καταφέρει να πανηγυρίσει το Σουνταμερικάνα στον τελικό με την σκληροτράχηλη Ατλέτικο Παραναένσε στις 20 του μήνα. Τα απολύτως απαραίτητα από τη Μπραγκαντίνο στο ματς με την Σπορτ Ρεσίφε, στο οποίο άνοιξε το σκορ στο τρίτο μόλις λεπτό με κοντινή προβολή του Ίταλο και στο οποίο έφτασε στο 2-0 στο πενήντα από αυτογκόλ των φιλοξενούμενων. Πιο απειλητική και με σημαντικές ευκαιρίες ακολούθως η Σπορτ Ρεσίφε, με τη Μπραγκαντίνο όμως να την «τιμωρεί» τρία λεπτά πριν το φινάλε. Επτά νίκες, πέντε ισοπαλίες και δύο ήττες για τη Μπραγκαντίνο, σε 14 ματς στο πρωτάθλημα μακριά από το «Ναμπιζάο», ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Προϊστορία: Επικράτηση με 1-0 για τη Μπραγκαντίνο το 2018, ενώ 2-0 για την Κουιαμπά το 2019, στις δύο μονομαχίες τους την τελευταία δεκαετία στην «Αρένα Παντανάλ».

Αήττητο οκτώ αγωνιστικών για τη Μπραγκαντίνο, η οποία δείχνει να τα καταφέρνει παρά το γεμάτο πρόγραμμα και το δεδομένο rotation που υπάρχει, καθώς πλησιάζει και ο τελικός του Κόπα Σουνταμερικάνα. Εκτίμηση μου, πως η κυνική ομάδα της Μπραγάνσα μπορεί να τα καταφέρει και σήμερα, παρά το γεγονός πως η Κουιαμπά δεν είναι εύκολος αντίπαλος, ειδικά στο γήπεδο, παρά το ότι βρίσκεται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Εκτίμηση:  2

 

 

(Visited 9 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x