ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τζούνιορ – Λίγκα Κίτο  

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τζούνιορ – Λίγκα Κίτο  
Spread the love

Στο «Μετροπολιτάνο» της Μπαρανκίγια το ματς που ανοίγει το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής στον 4ο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Κολομβίας, Τζούνιορ και την αντίστοιχη της του Εκουαδόρ και ταυτόχρονα κάτοχο του Σουνταμερικάνα, Λίγκα Κίτο.

Οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων, με την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση των «16» στις δύο πρώτες αυτών. Οι ομάδες επίσης που θα τερματίσουν στην 3η θέση θα δώσουν αγώνες πλέι οφ ή μπαράζ αν προτιμάτε με τις δεύτερες των ομίλων του Κόπα Σουνταμερικάνα, για να συνεχίσουν ή όχι στην φάση των «16» της δεύτερης τη τάξει συλλογικής διοργάνωσης της Λατινικής Αμερικής. Το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι η διαφορά τερμάτων και στην συνέχεια η καλύτερη επίθεση και τα περισσότερα εκτός έδρας γκολ.

Τέσσερις βαθμοί μετά την ολοκλήρωση δύο αγωνιστικών στον συγκεκριμένο όμιλο για την Τζούνιορ και την Ουνιβερσιτάριο, τρεις για τη Λίγκα Κίτο, ενώ στο μηδέν η Μποταφόγκο. Σπουδαίο 3-1 για την Τζούνιορ στην πρεμιέρα στο Ρίο σε βάρος της Μποταφόγκο, με την πρωταθλήτρια Κολομβίας όμως να αδυνατεί στην συνέχεια να ντουμπλάρει τις επιτυχίες της, μένοντας στο 1-1 στη Μπαρανκίγια με την Ουνιβερσιτάριο. Στον αντίποδα, «θύμα» ανατροπής στην πρεμιέρα η Λίγκα Κίτο στο Περού και τη μονομαχία της με την Ουνιβερσιτάριο από την οποία ηττήθηκε 1-2, «απαντώντας» όμως με το 1-0 φιλοξενώντας τη Μποταφόγκο.

Προϊστορία: Δύο νίκες για την Τζούνιορ, μία ισοπαλία και δύο ήττες, σε πέντε ματς στην ιστορία της φιλοξενώντας ομάδες του Εκουαδόρ. Μία νίκη για τη Λίγκα Κίτο και τρεις ήττες, στις τέσσερις προηγούμενες επισκέψεις της στην Κολομβία. Μοναδική της νίκη το 2006, το 1-0 σε βάρος της Ατλέτικο Νασιονάλ στην φάση των «16» τότε του Κόπα Λιμπερταδόρες, με τη Λίγκα Κίτο να γνωρίζει τον αποκλεισμό ακολούθως στις λεπτομέρειες από τη μετέπειτα νικήτρια του τροπαίου Ιντερνασιονάλ (2-1, 0-2).

Να πω την αλήθεια, πρώτη σκέψη ήταν ο «άσος», καθαρά λόγω έδρας, σε μια μάλιστα ιδιαίτερα ελκυστική τιμή. Παρ’ όλα αυτά, το 1-1 της προηγούμενης αγωνιστικής στη Μπαρανκίγια με την Ουνιβερσιτάριο με έκανε να έχω τις επιφυλάξεις μου για την Τζούνιορ, ενώ απρόβλεπτη μεν η φετινή Λίγκα Κίτο, αλλά πάντα υπολογίσιμη, όντας βέβαια και η κάτοχος του Κόπα Σουνταμερικάνα.

Εκτίμηση:  Over 2,5

(Visited 982 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x