ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κύπελλο Ιταλίας: Αταλάντα – Φιορεντίνα

Κύπελλο Ιταλίας: Αταλάντα – Φιορεντίνα
Spread the love

Δύο ποιοτικές ομάδες θα …”φαγωθούν” για ένα εισιτήριο στον τελικό του κυπέλλου Ιταλίας με αντίπαλο τη Γιουβέντους…

Για άλλη μία φορά η Αταλάντα εμφανίζεται απολύτως ανταγωνιστική και ώριμη να κυνηγήσει τρεις στόχους ταυτόχρονα. Μέχρι στιγμής το καταφέρνει, είναι μέσα και στα τρία “επαθλα” που κυνηγάει: Το Γιουρόπα λιγκ (εβγαλε εκτος το μεγάλο φαβορί τη Λίβερπουλ και θα παιξει ημιτελικό με Μαρσέιγ), το κύπελλο Ιταλίας αλλά και τον πιο …κερδοφόρο στόχο από τους τρεις που είναι η έξοδος στο νέο Τσάμπιονς λιγκ!

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Καμπιονάτο και στο -1 από την πέμπτη Ρόμα (και -8 από την τέταρτη Μπολονια που ομως εχει ματς περισσοτερο) καταλαβαίνει εύκολα κανείς πως είναι πολύ δυνατά στο παιχνίδι της εξόδου στο Τσάμπιονς λιγκ για το οποίο ως γνωστόν πρόσφατα η Ιταλία εξασφάλισε και πέμπτη θέση. Θ

Θα ήταν ακομα πιο κοντά στην τετράδα αν δεν είχε “διαρροή” πέντε βαθμών (φταίει και το rotation λογω Λίβερπουλ) κόντρας στις Ελλάς Βερονα και Κάλιαρι. Τη Κυριακή πάντως νίκησε εκτός έδρας με 2-1 την “σκληρή” φέτος Μόντσα οπου προηγηθηκε 2-0 με Ντε Κετελάρι και Μπιλάλ Τουρέ (και στα δύο ασιστ ο Αντεμολα Λούκμαν), δεχτηκε το 2-1 στο 90’ και σττις καθυστερήσεις την …εσωσε το δοκαρι απο το 2-2!

Αποψε καλείται η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι να ανατρέψει το 1-0 που έχασε από τους “βιολα” στις αρχές του μήνα στον πρωτο ημιτελικό ώστε να περάσει στον τελικό όπου απο χτες …περιμένει η (τρωτή και φέτος) Γιουβέντους. Δεν εκανε καλή εμφάνιση και μάλλον δεν αξιζε κατι καλύτερο από την ήττα.

Τιμωρημενος κι αποψε ο Γκασπερινι (ουτε στο πρώτο ματς ηταν παρων, ειχε τιμωρηθεί στον προημιτρελικο με τη Μιλαν), στον παγκο θα κάτσει ο βοηθος του Τουλιο Γκριτι. Παραμενει τραυματιας ο στόπερ Σκαλβίνι, εξω και οι αμυντικοί Χολμ και Ραφαελ Τολόι

Στον αντίποδα η Φιορεντίνα ελπίζει να υπερασπιστεί το 1-0 που νίκησε στον πρώτο ημιτελικό με το γκολ του αμυντικου Ρολάντο Μαντραγκόρα στο πρώτο ημιχρονο. Οι “βιολα ειχαν νικησει τους “μπεργκαμασκι” και στο πρωταθλημα εντος έδρας, με 3-2 το Σεπτεμβριο. Η ομάδα του Βιτσεντζο Ιταλιανο κινηγάει τον δεύτερο σερι τελικο κυπελλου αφου περσι εχασε απο την Ιντερ.

Και μην ξεχναμε πως η Φιορεντίνα προσπαθεί να επαναλάβει και τα …περσινά πεπραγμένα με συμμετοχή σε δύο τελικους, αφού κυνηγάει και τον τελικό του Κονφερενς (με Μπριζ στον ημιτελικο), θεσμο στον οποίο και περσι εχασε το τρόπαιο με την ηττα 2-1 από Γουεστ Χαμ στον τελικό της Πράγας. Η περσινή εμπειρία είναι χρήσιμη για την φετινή νέα απόπειρα με τους δύο τελικους που φιλοδοξεί να φτάσει.

Οι “βιολα έρχονται από την …μάλλον αυτονόητη νίκη 2-0 μεσα στην έδρα της ουραγου και υποβιβασμένης Σαλερνιτάνα με τα γκολ πάντως να έρχονται στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγωνα (80’ Κουαμέ, 90’ Ικονέ). Δευτερη σερι επισημη νίκη μετά το 2-0 επι της Βικτορια Πλζεν για το Κονφερενς που ομως ηρθε στην παραταση.

Τελευταια ήττα των “βιολα” το 1-0 απο τη Γιουβεντους , ομάδα που θα βρει στον τεικο αν περασει αποψε. Ακολουθησαν δυο ισοπαλίες 0-0 με Πλζεν εκτος και 1-1 με Τζενοα εντος πριν τις δύο νικες που προαναφεραμε. Μετράει έξι σερί Under 2.5. Πλήρη κατα πασα πιθανοτητα αποστολη για τον Βιτσεντζο Ιταλιάνο (αμφιβολος ο Μπελοτι).

Atalanta:Carnesecchi; Djimsiti, Hien, Kolasinac; Zappacosta, De Roon, Ederson, Ruggeri; Koopmeiners, Miranchuk; Scamacca

Fiorentina: Terracciano; Dodo, Milenkovic, Ranieri, Biraghi; Bonaventura, Mandragora; Gonzalez, Beltran, Kouame; Belotti (Ikone)

ΠΡΟΤΑΣΗ: 1 / 2-3 γκολ ( 7/9 Over η Αταλαντα, εξι σερι Under οι “βιολα”)

(Visited 214 times, 1 visits today)
About Author

Νίκος Στρατής

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x