ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κολομβία: Πατριότας – Αμέρικα Κάλι  

Κολομβία: Πατριότας – Αμέρικα Κάλι  
Spread the love

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στο ματς στο «Ιντεπεντένσια» της Τούνχα, με την τοπική Πατριότας να δίνει μάχη παραμονής, καθώς βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της ειδικής βαθμολογίας του υποβιβασμού, την στιγμή που η Αμέρικα Κάλι βρίσκεται στο -3 από την πρώτη οκτάδα, προσπαθώντας να προλάβει τα πλέι οφ.

Πέντε πολύτιμοι βαθμοί για την Πατριότας στις τρεις προηγούμενες αγωνιστικές, στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα της Τούνχα για την παραμονή, οι οποίοι μάλιστα, βάσει δυσκολίας του προγράμματος, αποτελούν μεγάλη επιτυχία. Πιο συγκεκριμένα, 1-1 αρχικά φιλοξενώντας την Σάντα Φε, το ίδιο σκορ και στη Μπογκοτά με την τοπική Λα Εκιδάδ, ενώ τυχερό αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο 2-1 την προηγούμενη αγωνιστική στην έδρα της Ντεπόρτες Τολίμα. Δύο πέναλτι για τη Ντεπόρτες Τολίμα στο πρώτο ημίχρονο στο μεταξύ τους ματς, με εύστοχο όμως μόνο το δεύτερο εξ αυτών, στο τριακοστό έκτο λεπτό. Ανώτερη γενικότερα η Ντεπόρτες Τολίμα, αλλά η αδυναμία της να «καθαρίσει» το ματς, έδωσε την ευκαιρία στην Πατριότας όχι μόνο να ισοφαρίσει αρχικά, σχεδόν από το πουθενά, κόντρα στην ροή του αγώνα, στο εβδομήντα τρία, αλλά να φτάσει στις καθυστερήσεις και στην ανατροπή. Μία νίκη, δύο ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες για την Πατριότας, σε πέντε ματς στο Απερτούρα στην Τούνχα, ενώ χωρίς σημαντικά προβλήματα ενόψει της σημερινής αναμέτρησης.

Στην αντίπερα όχθη, από τρεις συνεχόμενες μονομαχίες με τη Μεντεγίν η Αμέρικα Κάλι, δύο για τον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα και μία για το πρωτάθλημα Απερτούρα. Ήττα με 1-2 στην πρώτη εξ αυτών στο «Ατανάσιο Χιραρντότ», για το Κόπα Σουνταμερικάνα, με την Αμέρικα όμως να επικρατεί με το ίδιο σκορ στον επαναληπτικό «Πασκουάλ Γκερέρο» αλλά να γνωρίζει τον αποκλεισμό στην διαδικασία των πέναλτι. Ακολούθησε στο «Πασκουάλ Γκερέρο» και το 1-3 του πρωταθλήματος, στο οποίο η Αμέρικα Κάλι όχι μόνο αιφνιδιάστηκε από το αρχικό 0-2 του εικοστού πέμπτου λεπτού, αλλά έδειξε γενικότερα επηρεασμένη από τον τρόπο που αποκλείστηκε από τη Μεντεγίν στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Του λόγου το αληθές για την κακή ψυχολογία, τα δύο χαμένα πέναλτι του Ράμος, στο ογδόντα ένα και στις καθυστερήσεις. Μία νίκη, μία ισοπαλία και τρεις ήττες για την Αμέρικα Κάλι, σε πέντε ματς στο πρωτάθλημα Απερτούρα μακριά από το «Πασκουάλ Γκερέρο», ενώ με την εθνική Βενεζουέλας για τα προκριματικά του Μουντιάλ ο γκολκίπερ Γκρατερόλ.

Προϊστορία: Μία νίκη για την Αμέρικα Κάλι και τρεις ισοπαλίες, σε τέσσερα ματς την τελευταία δεκαετία με γηπεδούχο την Πατριότας.

Μεγάλο το βαθμολογικό κίνητρο της Πατριότας, η οποία έχει και καλό momentum αλλά και ποντάρει στον παράγοντα έδρα. Παρόλα αυτά, παραμένει απρόβλεπτη, ενώ έχει μόλις ένα τρίποντο στο «Ιντεπεντένσια» στο Απερτούρα, ενώ όσα προβλήματα και αν υπάρχουν στην Αμέρικα Κάλι, ποτέ δε μπορείς να την ξεγράψεις.

Εκτίμηση:  G/G

(Visited 346 times, 1 visits today)
About Author

Θεόφιλος Κουκίδης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x